Aralıklı spazm (buruntu) şeklinde karın ağrısı, kanlı, sümüksü dışkılama, dışkının incelmesi, kabızlık ve gaz birikmesi, kilo kaybı gibi şikayetleriniz varsa bir genel cerraha görünmenizde fayda var.
Hayvansal yağ, kırmızı et, yanmış veya füme et (mangal), şeker, hazır salam-sosis-sucuk gibi gıdaların tüketimi, şişmanlık, alkol, sigara kullanımı, ülseratif kolit gibi iltihaplı bağırsak hastalıkları, 50 yaşın üstünde olmak, erkek cinsiyet, ailede kanser hikayesi olması, kolon&rektum kanseri riskini artırıcı faktörlerdir.
Kolon kanseri, kolonoskopi ve tomografi, MR gibi görüntüleme yöntemleriyle teşhis edilir. Geç ve ilerlemiş evrede yakalanan hastalığın yayılmış olma ihtimali yüksektir.
Tüm kanserlerde olduğu gibi erken teşhis edilen hastalığın kapalı ya da açık ameliyetla tedavisi mümkün olabilirken yayılmış bir hastalık maalesef hastayı ve hekimi çaresiz bırakabilir.
Farkındalığın artması, erken teşhis edilen kolon kanseri ile mücadelede elimizi kuvvetlendirdikçe bu hastalıktan temelli kurtulmak mümkün hale geliyor...
Hoş Geldiniz! Lazerle, ağrısız, dikişsiz, hemoroid, anal fistül (apse), kıl dönmesi tedavisi için daha fazla bilgi edinin.